KUOPION OHJELMA

Maanantai 7.11. klo 16: AVAJAISET, Kuopio

mm

Avajaispuhe: Hymyilevä mies-elokuvan käsikirjoittaja MIKKO MYLLYLAHTI

+ avajaiselokuva: HYMYILEVÄ MIES

hym

Draama. Suomi/ Saksa/Ruotsi 2016. Ohjaus: Juho Kuosmanen. Käsikirjoitus: Juho Kuosmanen & Mikko Myllylahti. Kuvaus: J-P Passi. Pääosissa: Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff. Tuotanto: Elokuvayhtiö Aamu/One Two Films/Tre vänner produktion. 90 min. K7. 6 €

HYMYILEVÄ MIES on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. On kesä 1962, ja Ollilla on edessään ottelu maailmanmestaruudesta keskellä valtavaa mediasirkusta. Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask (Eero Milonoff) on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen. Olli joutuu ottelemaan normaalia alemmassa painoluokassa, ja stadionin katsomo pitää saada täyteen kulujen kattamiseksi.

Mutta Ollilla on ongelma. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden hän oivaltaa rakastuneensa. Olli viettäisi aikaa mieluummin Raijan (Oona Airola) kanssa kuin harjoituskehässä tai sponsorien seurassa. HYMYILEVÄ MIES on sydämellinen ja leikkisä tarina miehestä joka on pakotettu esittämään roolia joka ei hänelle sovi, ja sen myötä valmis oivaltamaan mistä onni syntyy.

Kyseessä on Juho Kuosmasen (s. 1979)ensimmäinen kokoillan elokuva – ja samalla kansainvälinen läpimurto.  Elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla keväällä 2016 ja voitti siellä arvostetunUn Certain Regard -sarjan ensimmäisenä suomalaisena elokuvana.

” Kirkkaasti erilainen sankaritarina” (5/5 tähteä, Helsingin Sanomat)

 

TIISTAI: uutta kotimaista

Tiistai 8.11. klo 13:

TULEN MORSIAN

Draama. Suomi, Ruotsi, Norja, Latvia 2016.  Ohjaus: Saara Cantell. Käsikirjoitus: Leena Virtanen, Saara Cantell. Kuvaus: Konsta Sohlberg. Pääosissa: Tuulia Eloranta, Lauri Tanskanen, Magnus Krepper, Kaija Pakarinen, Claes Malmberg, Elin Pettersdottir. Periferia Productions Oy. 110 min. K12.

Ahvenanmaan noitavainot vuonna 1666. Kaikkiaan 16 naista saa syytteen noituudesta ja ”liitosta paholaisen kanssa".

Tositapahtumiin perustuvan Tulen morsian -elokuvan pääosassa nähdään rohkea ja omapäinen, nuori Anna (Tuulia Eloranta), joka asettuu uhmaamaan saaren uuden kihlakunnantuomari Psilanderin (Magnus Krepper) aloittamia puhdistuksia.

Kätilö Valpurin (Kaija Pakarinen) kasvattityttärenä Annasta koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna valitsee kuitenkin piian pestin uuden kihlakunnantuomarin palveluksessa ja ajautuu tapahtumien keskipisteeseen. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaan pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.

Nuorella Annalla on palava halu löytää tosi rakkaus. Hän päättää rakastua jo naimisissa olevaan Eliakseen (Lauri Tanskanen), mutta miehen intohimo sammuu nopeasti. Yksin jätetty Anna päätyy mustasukkaisuudessaan ilmiantamaan Eliaksen vaimon, Rakelin (Elin Pettersdottir), noitana. Kylän naisia vangitaan Kastelholman linnaan epäiltynä liitosta paholaisen kanssa, heidän joukossaan Annan ilmiantama Rakel. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi. 

 

Tiiistaina 8.11.klo 15.15 

HYMYILEVÄ MIES (II esitys)

hymyileva

Draama. Suomi/ Saksa/Ruotsi 2016. Ohjaus: Juho Kuosmanen. Käsikirjoitus: Juho Kuosmanen & Mikko Myllylahti. Kuvaus: J-P Passi. Pääosissa: Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff. Tuotanto: Elokuvayhtiö Aamu/One Two Films/Tre vänner produktion. 90 min. K7. 6 €

HYMYILEVÄ MIES on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. On kesä 1962, ja Ollilla on edessään ottelu maailmanmestaruudesta keskellä valtavaa mediasirkusta. Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask (Eero Milonoff) on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen. Olli joutuu ottelemaan normaalia alemmassa painoluokassa, ja stadionin katsomo pitää saada täyteen kulujen kattamiseksi.

Mutta Ollilla on ongelma. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden hän oivaltaa rakastuneensa. Olli viettäisi aikaa mieluummin Raijan (Oona Airola) kanssa kuin harjoituskehässä tai sponsorien seurassa. HYMYILEVÄ MIES on sydämellinen ja leikkisä tarina miehestä joka on pakotettu esittämään roolia joka ei hänelle sovi, ja sen myötä valmis oivaltamaan mistä onni syntyy.

Kyseessä on Juho Kuosmasen (s. 1979)ensimmäinen kokoillan elokuva – ja samalla kansainvälinen läpimurto.  Elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla keväällä 2016 ja voitti siellä arvostetunUn Certain Regard -sarjan ensimmäisenä suomalaisena elokuvana.

Kirkkaasti erilainen sankaritarina” (5/5 tähteä, Helsingin Sanomat)

 

KIRJALLISUUDEN KESKIVIIKKO: komediallista draamaa

Keskiviikkona 9.11. klo 13

LOVE & FRIENDSHIP (” RAKKAUS JA YSTÄVYYS”)

loveand

Komedia. Irlanti, Alankomaat, Ranska, USA, Iso-Britannia 2016. Ohjaaja: Whit Stillman Pääosissa: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Morfydd Clark, Tom Bennett, Emma Greenwell, Stephen Fry. Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab. Suomenkielinen tekstitys. 92 min. S. 6€

Whit Stillmanin hurmaava Jane Austen -filmatisointi Love & Friendship kertoo Lady Susan Vernonista (Kate Beckinsale), kauniista, mutta varsin rahattomasta 35-vuotiaasta leskestä, joka ei kaihda keinoja suhatessaan seurapiireissä tarkoituksenaan saavuttaa arvonnousua niin sosiaalisessa mielessä kuin varallisuudenkin puolesta.

Kun laskelmoiva manipuloinnin mestarinna saapuu edesmenneen puolisonsa suvun tiluksille Churchilliin, alkaa sana lesken kevytkenkäisyydestä kiiriä kulovalkean tavoin ja kyseenalaisessa maineessa olevan Lady Susanin läsnäolo sähköistää hetkessä totisen asiallisen yhteisön.

Lady Susan totta tosiaan aikookin junailla aviomiehet niin itselleen kuin vapaalle, jos kohta varsin vastahakoiselle kouluikäiselle tyttäreen Frederikalle (Morfydd Clark). Asiat ovat jo valmiiksi tolaltaan, kun Churchilliin saapuu uusia vieraita: tolkuttoman komea ja vapaa nuorimies Reginald DeCourcy (Xavier Samuel) sekä typerän pirteä - mutta sikarikas - Sir James Martin (Tom Bennett).

Osaansa näytelmässä esittävät myös Susanin uskottu ystävä Alicia Johnson (Chloe Sevigny) ja hänen erittäin kunnioitettu aviomiehensä, totinen Herra Johnson (Stephen Fry).

Riemastuttava elokuva perustuu Jane Austenin kirjeromaaniin Lady Susan, joka on julkaistu suomeksi nimellä Tahto ja toiveet.

 

Keskiviikkona 9.11. klo 16

MIES JOKA RAKASTI JÄRJESTYSTÄ

miesjoka

(En man som heter Ove). Draamakomedia.Ruotsi 2015/ (Suomen ensi-ilta 2016).  Ohjaus. Hannes Holm. Käsikirjoitus: Hannes Holm, Fredrik Backmanin romaanin pohjalta. Kuvaus: Göran Hallberg. Pääosissa: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll.Suomenkielinen tekstitys. 116 min. K12. 6 €

59-vuotias Ove (Rolf Lassgård) on korttelin äkäinen järjestyksenpitäjä. Ove on syrjäytetty asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtajan pestistä jo vuosia sitten, mutta siitä hän viis veisaa. Hän on juuri se tyyppi, joka tonkii roskiksia: jätteet lajiteltu oikein? Ove herää reippaana joka aamu, tehdäkseen tarkastuskierroksen.

Viimeisillään raskaana oleva, maahanmuuttajataustainen Parvaneh (Bahar Pars) muuttaa perheineen vastapäiseen rivitaloon. Muuttorytäkässä Oven kurinalainen maailma heilahtaa taas kerran. Tuosta konfliktista alkaa tapahtumasarja, joka paljastaa katsojille myös Oven todellisen, syvemmän elämäntarinan vuosikymmenten takaa.

MIES JOKA RAKASTI JÄRJESTYSTÄ perustuu Fredrik Backmanin samannimiseen kirjaan, joka on noussut myyntimenestykseksi myös Suomessa (Atena Kustannus Oy). www.atenakustannus.fi

Elokuvan tragikoomisena sankarina loistaa Ruotsin vanhemman polven kärkinäyttelijä Rolf Lassgård. Elokuva on noussut yhdeksi kaikkien aikojen menestyneimpiä komedioita Ruotsissa (yli 1,7 katsojaa). ”Ruotsin mielensäpahoittaja tempaa mukaansa” /HS

Yhteistyössä: Walhalla ry & Svenska nu

 

TERVEYDEN TORSTAI: musiikkia, tohtori!

Torstaina 10.11. klo 13: Hopeatähdet luento + elokuvaesitys VIIMEINEN TANGO (yhteislippu à 6 €)

Hopeatähdet-luento: " MUSIIKIN PARANTAVA VOIMA" (n. 30 min)

Erkkila

Professori, musiikkiterapeutti ja psykoterapeutti Jaakko Erkkilän luento.

ENNEN ELOKUVAA: professori, musiikkiterapeutti JAAKKO ERKKILÄN luento ”MUSIIKIN PARANTAVA VOIMA” (luennon kesto n. 30 min). 

HUOM. LUENTO + ELOKUVA VIIMEINEN TANGO", YHTEISLIPULLA 6 € , luento sisältyy elokuvalipun hintaan

Jaakko Erkkilä ja hänen tutkimusryhmänsä tutkivat Jyväskylän yliopistossa musiikkiterapian vaikutusta masennuksen hoidossa vuosina 2008–2011.

Masennustutkimuksessa käytettiin kliinisen improvisaation menetelmää, jossa potilas ja terapeutti soittavat yhdessä. Kyseessä on vapaa improvisaatio, ilman musiikillisia taitovaatimuksia. Musiikkiterapian avulla on onnistuttu saamaan merkittävää apua ahdistuneisuuteen pelkkään lääkeapuun ja terapiakeskusteluihin verrattuna. Tutkimustulosten perusteella aktiivinen musiikkiterapia tasapainottaa depressiosta kärsivien aivotoimintaa. Musiikin terapeuttinen voima on siinä, että se nostaa esiin sellaisia mielikuvia, assosiaatioita, muistoja ja voimakkaita tunteita, joita pelkkä keskusteluterapia ei tavoita.

” – Ei voi sanoa, että jokainen masentunut parantuisi musiikkiterapialla. Sen sijaan voin tutkimuksemme nojalla todeta, että joidenkin masentuneiden tilaa se kohentaa jopa dramaattisesti, professori Jaakko Erkkilä Jyväskylän yliopistosta summaa. /Hyvä terveys-lehti. 22.12. 2012: ”Musiikki tehoaa kuin lääke”.

Vapaa improvisointi voi johdattaa potilaan myös hankalien ja vaikeitten tunteiden äärelle. Terapeutilla onkin tärkeä osa siinä, miten esiin nousseita kokemuksia käsitellään”, Erkkilä kertoo. /Helsingin Sanomat, 12.11.2015: ”Musiikki vaikuttaa terveyteen kuin ihmelääke ja terapia – tepsii masennukseen, kipuun ja puhumattomuuteen”.

(lyhyt väliaika)

& (luennon jälkeen, n.klo 13.40) :

VIIMEINEN TANGO

viimeinentango

(Un tango mas). MusiikkidokumenttiARGENTIINASAKSA 2015 Ohjaus: Geraldine James. Kuvaus: Félix Monti, Jo Heim . Pääosissa:  Maria Nieves Rego, Juan Carlos Copes, Melina Brutman. Suomenkielinen tekstitys. 85 min. S. 6 €

Viimeinen tango on tarina tangomaailman kuuluisimmasta pariskunnasta ja heidän rakkaudestaan toisiinsa ja tanssiin.

María Nieves Rego (81) and Juan Carlos Copes (84) tapasivat toisensa teini-ikäisinä, ja tanssivat yhdessä miltei 50 vuotta. Nuo vuodet he rakastivat ja vihasivat toisiaan, erosivat ja palasivat yhteen monet kerrat. Nyt he kertovat koko maailmalle tuosta tunteiden myrskystä.

Elokuvassa Juan ja Maria kertovat tarinaansa joukolle nuoria tanssijoita ja koreografeja, jotka tulkitsevat heidän elämänsä suuret hetket upeiksi tansseiksi valkokankaalle. Se on kaunis, liikuttava ja unohtumaton tarina tangon hengestä ja sydämestä.

 

Torstaina 10.11.klo 15.15

FLORENCE

flo

Komedia, draama. Englanti / Ranska2016. Ohj.:Stephen Frears. Pääosissa: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg. Suomenkielinen tekstitys. 111 min. S. 6 €

(Huom. Joistain ennakkotiedoista poiketen: elokuvaesityksen alkamisaika on muuttunut 15 minuuttia myöhemmäksi)

Rakastettu MERYL STREEP uutuuskomedian pääosassa! TositarinaFlorence Foster Jenkinsistä, legendaarisesta new yorkilaisesta seurapiirirouvasta, joka sinnikkäästi tavoitteli unelmaansa tulla suureksi oopperalaulajaksi. Hän piti ääntään kauniina, vaikka muiden korvissa hänen laulantansa oli jotain aivan muuta. Hänen kumppaninsa, aristokraatti St Clair Bayfield (Hugh Grant) päättää suojella rakasta Florenceaan totuudelta. Mutta kun Florence päättää järjestää julkisen konsertin Carnegie Hallissa 1944, St Clair tietää kohdanneensa suurimman haasteen.

Streep ja Grant kantavat pääosansa erinomaisesti, eivätkä anna ikääntymisensä tuomien ryppyjen häiritä niin pätkääkään, sehän tuo heidän esittämilleen hahmoille luonnetta ja kerrostumia. Florencen brittiohjaaja Stephen Frears pidättäytyy viiltävimmistä ilkeilyistä ja korostaa leffan ihmisten inhimillisyyttä. Suurisydämisin on tietenkin kaupungin typerimmiltä näyttävä hepsankeikka.” Antti Selkokari / Aamulehti 2.9.2016

 

POHJOISMAINEN PERJANTAI: uutuuksia Ruotsista ja Tanskasta

Perjantaina 11.11. klo 13

VAKAVA LEIKKI

 vakava

(Den allvarsamma leken). Draama. Ruotsi/Tanska/ Norja 2016. Ohjaus: Pernilla August. Käsikirjoitus: Lone Scherfig, perustuen H.Söderbergin samannimiseen romaaniin. Pääosissa: Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof, Liv Mjönes, Michael Nyqvist. Suomenkielinen tekstitys. 116 min. K12. 6 €. Kuopion ennakkoensi-ilta!

Ruotsalaisuutuus VAKAVA LEIKKI perustuu Hjalmar Söderbergin klassikkoromaaniin vuodelta 1912. Se on roihuava draama rakkaudesta, aviorikoksesta ja ihmisen elämänvalintojen merkityksestä yhteiskunnallisessa kontekstissaan.

1900-luvun alkupuolella toimittaja Arvid (Sverrir Gudnason) tapaa kesäisissä merenrantamaisemissa taiteilijan tyttären Lydian (Karin Franz Körlof). Nuoret rakastuvat, mutta kummankaan yhteiskunnallinen asema ei tee valintaa rahan ja rakkauden välillä helpoksi - molemmat päätyvät tahoillaan varakkaisiin ja tunnekylmiin järkiavioliittoihin. Tämä vaikea valinta ei kuitenkaan jää ainoaksi, kun parin vuosikymmenen jälkeinen kohtaaminen ajaa heidät uusien päätösten eteen.

Ruotsin arvostetuimpiin pitkän linjan näyttelijöihin kuuluva Pernilla August (s.1958) on kunnostautunut 2010-luvulla myös osaavana , tinkimättömänä ohjaajana. Augustin esikoisohjaus oli 1970-luvulla Ruotsiin muuttaneen suomalaissiirtolaisperheen tarinan SOVINTO (Sikalat/ Svinalängorna 2010), jossa suomalainen Outi Mäenpää näytteli perheenäidin vaativan roolin. Sovinto-elokuva palkittiin mm. Venetsian elokuvajuhlilla ja se on ollut arvostelu- ja yleisömenestys myös Suomessa.

 

Perjantaina 11.11. KLO 15

KOMMUUNI

kommuuni 

(Kollektivet). Draama. Tanska 2016. Ohjaus: Thomas Vinterberg. Käsikirjoitus: Thomas Vinterberg. Pääosissa: Trine DyrholmUlrich ThomsenHelene Reingaard NeumannJulie Agnete VangFares Fares.Suomenkielinen tekstitys.Kesto: 1t 52 min, K12. 6 €.

Tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uusin elokuva tarjoaa 1970-luvun nostalgiaa, idealismia ja yhteisöasumisen ihmissuhdekiemuroita taatulla skandityylillä.

Erikillä (Ulrich Thomsen) ja Annalla (Trine Dyrholm) on unelma. Keski-ikäistymistä ja -luokkaistumista välttääkseen pari päättää pistää pystyyn kommuunin. Yhdessä tyttärensä Frejan kanssa he muuttavat Erikin perimään hulppeaan huvilaan Kööpenhaminan hienostoalueelle ja kutsuvat mukaan joukon ystäviä. Talo on pian täynnä iloa ja elämää, asukaskokouksia, pitkiä illallisia ja yöttömiä öitä. Ystävyys, rakkaus ja yhdessäolo kukoistavat, kunnes syrjähypystäalkanut rakkaustarina rikkoo yhteisön tasapainon.

Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa maailmanensi-iltansa saanut Kommuuni on Thomas Vinterbergin (Jahti, Submarino, Juhlat) elokuvista henkilökohtaisin ja saanut innoituksensa ohjaajan omista lapsuudenkokemuksista. Komediaa tulvivan tyylikkään draaman naispääosassa nähdään karismaattinen Trine Dyrholm (Love is All You Need, Perilliset), joka oikeutetusti palkittiin Annan roolistaan Berliinissä parhaan naispääosan palkinnolla. Erikin roolissa vakuuttaa niin ikään kansainvälisesti ansioitunut Ulrich Thomsen (Banshee, Toinen mahdollisuus).

 

LAUANTAI: Suuria seikkailijoita

Lauantaina 12.11. klo 13 

ISO KILTTI JÄTTI

(The Big Friendly Giant). Fantasia, seikkailu. UK/Kanada/USA 2016.
Ohjaus: Steven Spielberg. Käsikirjoitus: Melissa Matheson, Roal Dahlin romaanin pohjalta. Pääosissa: Ruby Barnhill, Mark Rylance, Penelope Wilton. Puhumme suomea! 118 min. K7. 6 €

"Iso Kiltti Jätti toi takaisin lapsuuteni.” (Ohjaaja Steven Spielberg)  Fantasiaseikkailu ISO KILTTI JÄTTI kertoo mielikuvituksellisen tarinan pienestä Sohvistaja Jätistä, joka tutustuttaa hänet Jättiläismaan ihmeisiin ja vaaroihin. Kahden erilaisen hahmon ystävyydestä ja rohkeudesta auttaa kasvaa tarina joka valloittaamonella tasolla.

Sohvina nähdään ensimmäisen valkokangasroolinsa tekevä Ruby Barnhill. Edellisestä Spielberg-yhteistyöstään (Vakoojien silta) Oscarin voittanut Mark Rylance esittää Isoa Kilttiä Jättiä. Elokuva starttasi maailmanlaajuisesti kesällä 2016, juhlistaen samalla alkuperäistarinan luojan, kirjailija Roal Dahlin 100-vuotisjuhlavuotta. Ohjaajalegenda Steven Spielbergin uusin suurtyö on saanut ylistävät arviot ja ihastuneen vastaanoton yli kansallisuusrajojen. Elokuva on täynnä kertomisen riemua ja fantasian taikaa, joka häivyttää myös rajat siitä, mikä on lapsille, mikä aikuisille suunnattua elokuvaa. Fantasia elää kaikkien meidän sisällä. Tervetuloa, kaikenikäiset (K7) jännittävään seikkailuun

 

Lauantaina 12.11. klo 16, Itä-Suomen ennakko-ensi-ilta:

DANNY

HOPEATÄHDET 2016 LOPPUHUIPENNUS: DANNY
Iso-D & viisi vuosikymmentä pop/rock-musiikin elävää historiaa!

ESITYKSESSÄ ELOKUVAVIERAITA: DANNY-elokuvan OHJAAJA SAKARI SAKSA sekä DJ NITE (alias Kari Niiranen)

DANNY. Dokumentti. Suomi 2016. Ohjaus: Sakari Saksa. Käsikirj: Sylva Lankinen, Outi Hyytinen, Sakari Saksa. Tuotanto: Sakari Saksa/VistaFilms Oy. 1t 43 min. K7. 7€

Kaikki alkoi siitä, kun viisi nuorta lauttasaarelaispoikaa saivat tilaisuuden koelevytykseen Scandian studiossa Kulttuuritalon alakerrassa vuonna 1964. Tämä tilaisuus nosti tämän Islanders yhtyeen East Virginia -kappaleella koelevytyksestälistaykköseksi. Samassa kuuluisuuteen nousi myös nykyisin kaikkien tuntema artisti Iso-D eli DANNY.

Elokuva on huikea tarina Pepe Willbergin sanoin ”kansainvälisestä seikkailijasta”,joka toi 1960-luvulla eurooppalaisten esikuviensa mukaisen show:n keskelle Suomen tanssilavakulttuurin murrosta. Pioneerityö ei tapahtunut kivuttomasti aikakaudella, jolloin tango oli valtakulttuuria ja maaseudun infrastruktuuri vielä rakenteilla. Dannyn edustama uusi rock-pop -tyyli aiheutti konfliktin valtakulttuurin ja nuorison ihannoiman
uuden suuntauksen välille.

Ilkka ”Danny” Lipsasella on ollut ilmiömäinen kyky hakea ympärilleen parhaimmat osaajat. Karismaattinen esiintyminen ja Suomen suurin levymyynti nostivat hänet yhdeksi Suomen menestyneimmistä ja ihailluimmista artisteista. Nämä saavutukset veivät hänet myös kansainvälisille areenoille mm. Cannesiin, Brasiliaan ja Kiinaan.

Dannyn ura ja muu elämä on tallentunut häkellyttävän pikkutarkasti Lipsasen laajaan arkistoon, joka sisältää filmejä, videoita, lehtileikkeitä, valokuvia ja esiintymisrekvisiittaa. Arkistomateriaalia käytetään tuomaan eletty elämä iholle. Katsoja pääsee tekemään oivalluksia elämän iloista ja suruista.

Haastateltavissa keskeiseen osaan on nostettu aikalaistodistajat, joiden kertomuksien ristiriitaiset näkökulmat tuovat elokuvaan kiinnostavuutta ja särmää. 

D  Nite

 SakariSaksa
DANNY- Elokuvaa on kuvattu myös Kuopiossa, Työnkulmalla eli "Ruplalla". Se on yksi Dannyn entisiä keikkapaikkoja, ja elokuvassa nähtävä DJ Niten haastattelu on kuvattu siellä. Supersuosittu DJ Nite alias Kari Niiranen, s.1948, Kuopio (kuvassa) oli Dannyn showteknikkona 1960- ja 70-luvuilla.

Menossa mukana:

Logo 

 

VARKAUDEN OHJELMA

Kino Maxim, Kauppakatu 27

Tiistaina 8.11. klo 12.15 

Riitta

Hopeatähdet- luento / alustus noin 30 min, puhujana taideterapeutti Riitta Pasanen

(lyhyt väliaika)

Tiistaina 8.11. klo 13.00

VIIMEINEN TANGO

viimeinentango 

MusiikkidokumenttiARGENTIINASAKSA 2015 Ohjaus: Geraldine James. Kuvaus: Félix Monti, Jo Heim . Pääosissa:  Maria Nieves Rego, Juan Carlos Copes, Melina Brutman1t 25 min. S. 7,50 €

Viimeinen tango on tarina tangomaailman kuuluisimmasta pariskunnasta ja heidän rakkaudestaan toisiinsa ja tanssiin.

María Nieves Rego (81) and Juan Carlos Copes (84) tapasivat toisensa teini-ikäisinä, ja tanssivat yhdessä miltei 50 vuotta. Nuo vuodet he rakastivat ja vihasivat toisiaan, erosivat ja palasivat yhteen monet kerrat. Nyt he kertovat koko maailmalle tuosta tunteiden myrskystä.

Elokuvassa Juan ja Maria kertovat tarinaansa joukolle nuoria tanssijoita ja koreografeja, jotka tulkitsevat heidän elämänsä suuret hetket upeiksi tansseiksi valkokankaalle. Se on kaunis, liikuttava ja unohtumaton tarina tangon hengestä ja sydämestä.

Huom. Luento + elokuva yhteislipulla 7,50 €

 

Torstaina 10.11. klo 12.15 

Hopeatähdet- luento / alustus noin 30 min, puhujana FK Helka-Maija Vehmas

(lyhyt väliaika)

Torstaina 10.11. klo 13

LOVE & FRIENDSHIP (” RAKKAUS JA YSTÄVYYS”)

loveand

Komedia. Irlanti, Alankomaat, Ranska, USA, Iso-Britannia 2016. Ohjaaja: Whit Stillman Pääosissa: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Morfydd Clark, Tom Bennett, Emma Greenwell, Stephen Fry. Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab. 1t 32 min Ikäraja: S. 7,50€

Whit Stillmanin hurmaava Jane Austen -filmatisointi Love & Friendship kertoo Lady Susan Vernonista (Kate Beckinsale), kauniista, mutta varsin rahattomasta 35-vuotiaasta leskestä, joka ei kaihda keinoja suhatessaan seurapiireissä tarkoituksenaan saavuttaa arvonnousua niin sosiaalisessa mielessä kuin varallisuudenkin puolesta.

Kun laskelmoiva manipuloinnin mestarinna saapuu edesmenneen puolisonsa suvun tiluksille Churchilliin, alkaa sana lesken kevytkenkäisyydestä kiiriä kulovalkean tavoin ja kyseenalaisessa maineessa olevan Lady Susanin läsnäolo sähköistää hetkessä totisen asiallisen yhteisön.

Lady Susan totta tosiaan aikookin junailla aviomiehet niin itselleen kuin vapaalle, jos kohta varsin vastahakoiselle kouluikäiselle tyttäreen Frederikalle (Morfydd Clark). Asiat ovat jo valmiiksi tolaltaan, kun Churchilliin saapuu uusia vieraita: tolkuttoman komea ja vapaa nuorimies Reginald DeCourcy (Xavier Samuel) sekä typerän pirteä - mutta sikarikas - Sir James Martin (Tom Bennett).

Osaansa näytelmässä esittävät myös Susanin uskottu ystävä Alicia Johnson (Chloe Sevigny) ja hänen erittäin kunnioitettu aviomiehensä, totinen Herra Johnson (Stephen Fry).

Riemastuttava elokuva perustuu Jane Austenin kirjeromaaniin Lady Susan, joka on julkaistu suomeksi nimellä Tahto ja toiveet.

Huom. Luento + elokuva yhteislipulla 7,50 €               

 

TIETOJA MAXIMISTA

Hopeatähdet-festivaalin yleisö pääsee nauttimaan laatuelokuvista vuonna 2015 täysin uudistettuun Varkauden elokuvateatteri Maximiin. 
Erityisryhmät on otettu huomioon uuden elokuvateatterin suunnittelussa mm. induktiosilmukoiden ja esteettömyyden lisäämisen myötä.